18 Eylül 2017 Pazartesi

Masalla masalla

Depresyonlu Karganaz sabahın köründe kalkmış ,aynaya bakmış "Hahhaahhayyt ayna ayna söyle bana var mı benden daha güzeli bu ormanda"  demiş...Sonuçta o bir ev eşyası masaldaki gibi dillenecek değil ya,aradığınız aynaya maalesef ulaşılamamış..Karganaz cevap alamayınca soluğu avmdeki güzellik salonunda almış...Sabahın köründe kahvaltısını bıle yapmadan manikürünü pedikürünü yaptırmış,kaşlarını aldırmış,tüylerine keratinli bakımı da ihmal etmemiş..Avmde %70 ındırım olan butun dukkanları gezmıs elınde torbalarla evinin yoluna koyulmuş..Tabi yolda midesi kazınır gibi olmuş,köşedeki şarküteriden bi dilim otlu peynir almış.Ay bi bakmış ki trafik felç..Yol üstünde bir dala konmuş,bari şurda biraz soluklanaymı demiş. Kendisi de aslen Van'lı olan Tilkican otlu peynirin kokusunu taa uzaktan almış,hemen yanaşıvermiş dalın altına..

-Günaydın Karganaz Sultan, bu ne güzellik böyle , inanın bakmaya doyamıyorum size. Şu pırıl pırıl ombreli tüylerinize, renginize. Ne yalan söyleyeyim, bu ormanda bir güzel daha yoktur üstünüze.


Karganaz,bi havalar, bi artistik patinajlar,bi küçük dağları ben yarattımcılıklar.Tilkican'ın iltifatlarına  ağzı bir karış açık kalmış...Tabi o anda  otlu peynir hoop  düşüvermiş Karganaz'ın ağzından  Tilkican'ın midesine.Karganaz şokkk...

"-Karaganaz " demiş kargaya Tilkican  "şu sözümü . hiç unutma, kaptırdığın peynire değer: Her dalkavuk çıkarı için över,yüzüne güler, peynirini yer."  
Karganaz'ın aklı başına gelmiş,bir daha güzel sözlere inanıp elindekini kaptırmaması gerektiğini anlamış...Masal da burada bitmiş...


NOT: Bu masaldaki  kişi ve kurumların gerçekle ilgisi yoktur tamamen fablden esinlenilmiştir  :)

Rest in Peace  Aisopos