1 Ocak 2013 Salı

İyi ki Varsın Alttan Isıtmalı Masa

Eskiden Adapazarı'nın neyi meşhur deseler ıslama köftesi,kabak tatlısı derdik hacı,artık devir değişti (e tabi  Çelik de değişti) Adabazarı artık alttan ısıtmalı masasıynan  meşhur,bu bööle biline.Müteşebbis arkaaşlarımdan biri bu işe girince "Zeki Müren de bizi görecek mi" kafasıyla neymiş la bu dedik koşa koşa gittik,oturduk en yakın masaya..."Sıcak Bahçe"sayesinde biz de alttan ısındık.
Walla çok şukela bi olaymış bu,kışın zigara işcem deyu cafede neyim outdoor takılıosan tam sağa göre hacı... Böyle kışın üstten soğuğu yion ama altan altan bi sıcaklık sarıoo bi taraftan vöcuudunu.
Zati atalarımız ne demiş;  "Ayağını sıcak tut başını serin".Sistitin,ayak üşütmen  bilmem neyin varsa üzülme hacı,karda kışta çekinmeden git otur çayını kahveni salepini iç.
Hatta bahçen,terasın,geniş balkonun varsa kıy parana al bi tane de evine koy derim..He "ben gazdan,tüpten korkarım" diosan  zati tam sana göre bu iş .Cereyana takıon güvenle ısınıyon,üstelik 3 saati sadece 1  Yetale yakıyo.
Ahan da linki veriom bak ;  http://www.sicakbahce.com/index.htm
İstanbul'dan Ankara'ya,Ardahan'dan Kars'a alttan ısıtmalı masası olan mekanlara bakacan,ona göre gidip götünü yaya yaya oturacan..Hadi bağalım...

NOT : (Bunun bi de bistrosu çıkmış,benden duymuş olmayın)